Styrk dit barns motorik

Det er godt for børn at have en god motorik, da det styrker dem både socialt og fagligt hele vejen op gennem barndommen. Men hvad kan du egentligt gøre for at hjælpe dit barn med at få en god motorik? Det får du et par forslag til her.

Skridsikre strømper allerede fra kravlealderen

Et par skridsikre strømper eller strømpebukser fra GobabyGo er et rigtig godt udgangspunkt for at støtte dit barns motorik fra en tidlig alder. Når dit barn føler sig mere sikker i sine bevægelser ved ikke at glide på glatte gulve, så får han eller hun meget mere lyst til at bevæge sig for at udforske verden. Det giver overskud til både at lege og lære.

Arbejd med grovmotorikken

Der findes en del forskellige øvelser og lege, du kan lave med dit barn, når du vil styrke barnets grovmotorik. Sørg for at gå så meget som muligt i stedet for at køre i bil. Lav gåture sjove ved at gå på line på alt, hvad der kan gås på line på og hop op og ned af ting på vejen. 

Husk også finmotorikken

Finmotorikken er ligeledes vigtig for et barn. Du kan styrke finmotorikken ved blandt andet at lave fingerøvelser med dit barn. Syng for eksempel ”Lille Peter Edderkop”, hvor der indgår små fingerøvelser, eller lad de andre fingre ramme tommelfingeren på skift.

Når barnet bliver lidt ældre, kan du købe farveblyanter i stedet for tudser. Farveblyanter træner finmotorikken bedre, så dit barn nemmere kan skrive tal og bogstaver i børnehaveklassen.