Tandpine kan sætte en stopper for familiehyggen

Derfor er det altså vigtigt, at der er styr på ens tænder. Desværre kan det jo ske, at uheldet er ude, hvorfor det er nødvendigt at få lavet sine tænder. I denne artikel kommer vi lidt ind på, hvad du kan gøre for at undgå at skulle få lavet eksempelvis implantater.

 

Man kan nemlig gøre en masse for at holde sine tænder gode og sunde. Her får du en lille liste med nogle gode og meget generelle råd:

 1. Husk altid at børste din tænder dagligt uanset hvad
  Måske er du til fest, festival eller på ferie i udlandet. Der findes ingen undskyldninger. Du skal altid huske at børste dine tænder.

 2. Brug tandtråd eller lignende.
  Mange glemmer at komme ind imellem tænderne, hvilket ofte resultere i, at man får huller nogle steder, man ellers ikke ville have fået.

 3. Pas på med at få for meget sukker og syreholdige produkter
  Sukker er næring for de bakterier som laver huller i dine tænder, hvorfor det simpelthen er din værste fjende. Derudover er sukker ofte også med til at få ens vægt til at stige, hvorfor du med god samvittighed bør undgå sukkeret.

 4. Drik vand.
  Både generelt. Hvis du er tørstig så drik vand i stedet for. Dog hvis du gerne vil have de sukker- og syrerige produkter, så drik vand efterfølgende. Det kan hjælpe dig i hvert fald.

 5. Børst dine tænder, inden du spiser noget om morgenen.
  Mange tror, man skal børste tænder efter, man har spist morgenmad. Det er en stor myte, og kan faktisk være slemt for dine tænder. Det handler nemlig om at fjerne plakken, inden man spiser noget.

 

Der findes sikkert mange flere gode råd, hvilket sådan set også er pointen. Det handler nemlig om at bruge sin gode og sunde fornuft. Er uheldet ude kan du i som en nødløsning få implantater, men det er ofte en dyr procedure, og som først bør bruges, når du 100% har mistet din tand.