Tips til den familievenlige have

For rigtig mange er det at holde og passe have en hobby. Hvad end de har en lille eller en stor have, så nyder de at sætte mange timer af ugentligt til at passe og pleje haven og få den til at se flot ud.

For mange familier betyder haven ligeledes rigtig meget. I dag har børn ikke længere så meget kultur for at løbe uden for og lege, men haven er et godt og trygt sted at lade børnene boltre sig. Her kan de få frisk luft, opleve noget af naturen og lade fantasien få frit løb.

Kombinér hobby og familietid

Så hvorfor ikke skabe en have, hvor man har mulighed for at kombinere sin hobby, muligheden for at få frisk luft og leg og hygge med familien på ét sted? Det lyder måske lidt besværligt, men med det rigtige haveudstyr, så behøver det slet ikke at være det.

For hvad kræver det egentlig at lave en have, hvor der er plads til det hele? Ikke særlig meget. Masser af plads, fælles arealer og en balanceret kombination af blomster, æstetik og leg er det eneste, det tager. Man behøver derfor ikke at være en professionel havemand, for at kunne lykkes med denne mission.

Kombinér hobby og samvær

Tænk over hvor kedeligt det kan være, når mor og far i weekenden bruger timevis i haven, mens børnene leger indenfor. Man får ikke set hinanden særlig meget, og de forskellige interesser får slet ikke lov til at blandes sammen.

Det kan løses så let. For hvis man installerer en gynge i træet eller laver en sandkasse i den ene ende af haven, så kan forældrene fint nusse rundt uden for, imens de stadig er tæt på og kan interagere med deres børn.