Trænger jeres køkken til en opgradering?

Køkkenet har i de seneste år været det rum, vi har hældt allerflest penge i. For køkkenet er ikke bare stedet, hvor vi laver mad. Det er et leverum, hvor vi mødes og taler sammen. Udveksler ord, tanker og råd og samles omkring lækker mad.

Der er også kommet en stigende tendens til at lade sig inspirere af kokkenes verden og industrikøkkenerne. Vi ønsker det samme udstyr, som de professionelle. Derfor er mange køkkener eklatante udstyrsstykker. Men hvilket udstyr og redskaber bør du investere i, hvis du vil give dit køkken en opgradering?

Indbygget skærm i køleskabet

Madspild er for alvor kommet på dagsordenen. Det er på mode at bruge sine rester og tænke over sit forbrug, så det meste af vores fødevarer ikke ender i skraldespanden.

Hvis man gerne vil have et godt overblik over sine madvarer, kan man investere i et køleskab med indbygget skærm, der kan holde øje med indholdet i køleskabet og fryseren. På den måde har du det fulde overblik over dine madvarer. Ofte er køleskabene udstyret med en touchfunktion på en lækker glasskærm, der har en masse integrerede funktioner. Eksempelvis affotografering af ens madvarer, så man ved, hvad man skal handle ind på vejen hjem.

Én stor kogeplade

Hvis der er noget, der hitter blandt danskerne, er det de kæmpe kogeplader, hvor man ikke er bundet af bestemte størrelser på gryderne. Faktisk kan man sætte lige præcis den størrelse og form på, som man ønsker.

Med en grillfunktion på din kogeplade kan du endda nyde sommerens grillretter hele året rundt. Og du behøver ikke længere være afhængig af solskin eller vind og vejr.

En sous vide

Når man tilbereder sit kød med sous vide-metoden, er man noget nær garanteret en perfekt tilberedning. Sous vide er en form for tempereret vandbad. Her pakker man kødet i forseglede vakuumposer og kommer dem ned i vandet, hvor de tilberedes langsomt til den kernetemperatur, man ønsker.

Du er derfor sikret en ensartet tilberedning gennem hele dit stykke kød. Og hvem ønsker ikke at lave den mest perfekte stykke rosa oksefilet til sine gæster? Når kødet er perfekt tilberedt, giver du det blot en tur på panden, så det også får den perfekte stegeskorpe.

Og du behøver samtidig ikke bekymre dig, hvis gæsterne ankommer for sent. Kødet kan ikke brænde på i maskinen. Sous vide kommer i to versioner: en stav, der placeres i et vandbad eller en sous vide maskine/kar. Men begge versioner garanterer kød, der er tilberedt til perfektion.