Tre sjove aktiviteter til børnefødselsdagen

Står du over for at skulle planlægge en kommende børnefødselsdag? Og mangler du idéer til aktiviteter, børnene kan kaste sig over i løbet af eftermiddagen? Så fat mod, for der er heldigvis gode råd at hente! Det er en rigtig god idé at planlægge et par aktiviteter, som både samler børnene og sætter gang i kreativiteten. Aktiviteterne afhænger til dels af, hvor mange børn, der deltager i børnefødselsdagen, og hvor meget plads du har i hjemmet.

I denne artikel kommer vi med vores bud på tre typer aktiviteter, der adskiller sig fra hinanden. Du finder altså både en aktivitet, hvor børnene får pulsen op, en, hvor de skal være kreative og en, hvor de skal samarbejde i små hold. God fornøjelse!

Ballondans i stuen

Dette er en vaskeægte klassiker blandt børn såvel som voksne. Her gælder det om at gå sammen to og to og danse med en ballon mellem hovederne. Det er en god måde at få rørt kroppen på, men aktiviteten indeholder også lige dele samarbejde og koncentration. Når musikken går i gang, handler det om at danse rundt med ballonen mellem hovederne og sørge for at undgå, at den sprænger eller falder ned på jorden.

Det sidste par, som står tilbage på dansegulvet med en ballon mellem hovederne, har vundet legen. Alt afhængigt af hvor gamle børnene er, kan du også gøre det sværere ved at putte helium i ballonerne. Det får dem nemlig til at svæve i let luften, men det betyder også, det kræver mere at dem mellem hovederne. Det er typisk muligt at finde helium til balloner de steder, hvor du også køber balloner.

Akvarelmaling ved spisebordet

Her er der tale om en mere rolig aktivitet, hvor børnene får pulsen ned. I mange børnehaver og daginstitutioner er det populært at lave tegninger til fødselsdagsbarnet, og denne tradition kan du også vælge at føre videre derhjemme. Hvor de i daginstitutionerne ofte benytter tusser eller farveblyanter, kan du gå skridtet videre og lade dem male med akvarel.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det kræver lidt mere forberedelse, eftersom akvarelmaling smitter af og hurtigt kan ende på både tøj, dug og møbler. Det er dog en sjov måde for børn at arbejde med farver og tegninger på, da det åbner op for nogle helt nye nuancer (når man blander farverne) og former, da akvarelmaling foregår med pensler.

Skattejagt i huset

Dette er også en ægte klassiker, og langt de fleste har været med til skattejagt til en børnefødselsdag. Skattejagt er en god måde at få børnene til at samarbejde om at finde en skat, som oftest er fyldt med lækre, søde sager. Skatten kan du med fordel placere i børneværelset, hvorefter de frit kan lege videre derinde.

Du kan inddele børnene i mindre grupper og give dem et skattekort, som de skal følge for at finde skatten. På vejen dertil kan du arrangere en række små opgaver, som børnene skal løse i fællesskab. Det kan være alt fra at løse simple regnestykker til puslespil, hoppe på ét ben i 10 sekunder eller noget helt fjerde. Mulighederne er mange, og det er blot op til din kreativitet at finde på en sjov og underholdende skattejagt.