Undersøg altid mobildækningen før du køber ny bolig

mobilforbindelse

Overvejer du at flytte? Måske har du ikke tænkt på det, men det er faktisk vigtigt at undersøge, hvordan mobildækningen er det sted, du overvejer at flytte hen. Har du boet i en by eller i et område, hvor der bor rimelig mange mennesker, har mobildækningen nok ikke været et problem. Men skal du lidt ud på landet, kan den blive det. Mange har hjemmearbejdsplads nu om dage og det kan blive temmelig generende ikke at have en ordentlig mobilforbindelse. Hvis du gerne vil undgå at ende et sted, hvor du får problemer med dækningen, kan du læse med her og få et par fif der kan hjælpe dig.

Søg i mastedatabasen

Når du skal undersøge mobildækningen er der kun en ting at gøre, og det er at finde ud af, om der er en mobilmast i nærheden og, om der er noget, der skulle forhindre signalet i at nå frem til boligen. Gå ind på www.mastedatabasen.dk og tast den aktuelle adresse ind. Så ser du de master, der er i nærheden, og holder du musen hen over, kan du se, hvem der har masten. Altså, om det er TDC, 3 mobil eller Telia/Telenor, der benytter masten. Der er kun de tre mobilselskaber, der har master i Danmark.

Hvordan er det lokale landskab?

Der er dog forskel på, i hvilken retning udstyret på masten er monteret, og det kan man desværre ikke se. Men hvis for eksempel TDC har masten tættest på, så er det rimeligvis dem, der giver den bedste dækning i området. Der kan dog være undtagelser, da både menneskeskabte ting og naturen kan spille ind på kvaliteten af det signal, som reelt når frem til boligen. Derfor skal du også lige undersøge, hvordan landskabet er på det stykke mellem masten og den pågældende adresse. Er der en stor skov eller en stor sø, kan det genere signalet. Det samme gælder et terræn med dale og bakker. Sidst men ikke mindst kan bygninger af beton forringe signalet.