Vigtigheden af familiesammenhold

Det er vigtigt, at vi har nogle nære omkring os. Nogle vi kan grine med, nogle vi kan joke med, nogle vi kan hygge med og nogle vi kan græde med. Du kender måske selv følelsen af når et familiemedlem støtter dig. Det er rart og man føler sig set og hørt. Familiesammenhold er vigtig, da det er et fællesskab, man kan støtte sig op af.

Det er vigtigt at sørge

Når en elsket dør, kan tabet og sorgen, du føler, være dyb. Du kan føle dig trist, vred eller fortabt uden den person, der døde. Det kan tage tid at tilpasse sig det, der er sket. Vær tålmodig med dig selv, og læn dig op ad folk, du stoler på, for at få støtte og trøst. Her kan familien nemlig være der for dig.

Når du sørger, kan det være vigtigt at deltage i ritualer. Begravelser eller en bisættelse, som man kan få hjælp til af en begravelsesforretning, er tidspunkter, hvor man samles. De kan hjælpe folk med at komme igennem de første par dage. De er måder at ære den person, der døde. Bare det at være sammen med andre mennesker, der kendte din elskede, kan være trøstende.

Accepter dine følelser. Stop ikke dig selv fra at græde godt, hvis du mærker, at der kommer en. Accepter de følelser, du har, i stedet for at tro, du “burde” føle dig anderledes. Vi alle har brug for tid til at sørge og der er ingen grund til at skynde sig.

Kom videre med hjælp fra familien

Familien kan spille en stor rolle i alle slags situationer. De kan nemlig være der for dig og give dig tryghed og omsorg.

Tal om dine følelser og tankr, når du kan. Nogle mennesker ønsker at fortælle historien om deres tab eller tale om deres følelser. Andre gange har folk ikke lyst til at tale.