Yoga for hele familien

Yoga er en blid, men effektiv motionsform, der er blevet enormt populært herhjemme – hvilket primært skyldes de mange gode fordele, der er ved at dyrke yoga. Denne guide vil fokusere på yoga i familien, og hvordan I får det bedste ud af det.

Fordele ved at dyrke yoga i familien

Der er mange fordele ved at dyrke yoga for sig selv – både fysisk og psykisk. Ligeledes er der mange gode ting ved at dyrke yoga i familien, foruden de klassiske sundhedsfordele. At dyrke yoga i familien skaber et unikt bånd mellem jer, der ikke kan måles med noget andet. Samtidig åbner det op for mange samtaleemner og meget latter og glæde.

Børn spejler også deres forældre, så det vil uden tvivl gøre børnene mere engagerede, hvis du også var med til at udføre de programmer, de laver.

Find det rette tøj

Yogatøj er en ligeså stor del af yoga, som måtten er. Kort sagt betyder det, at I skal prioritere yogatøjet, så I får den bedst mulige time. Det, der adskiller yogatøj fra almindeligt sportstøj, er blandt andet:

  • Større komfort. Det rette yogatøj er komfortabelt i en grad, at du aldrig skal tænke på det under en yogasession – hvilket øger kropsbevidstheden og koncentrationen.

  • Bedre effekter. Når først du nyder din yoga endnu mere, vil du sandsynligvis også opleve at mærke yogaen meget mere. Det er kun et positivt tegn.

Vælg den blide yoga

Når hele familien skal dyrke yoga sammen, kan det være smart at nøjes med den almindelige form for yoga, der hedder ”Hatha-yoga”. I den er der nemlig simple øvelser, der fokuserer på afspænding og åndedræt. Begge er værdier, der er gode at lære vores børn, hvis de oplever problemer med selvkontrol- og disciplin, eller bare det at være stille et øjeblik.