Derfor skal du lære at strikke

Strikning er populært, og mennesker i alle aldre strikker. Du kan både lære at strikke sokker, huer og trøjer. Strikningen er blevet til en hobby, som mange dyrker, da det giver noget helt bestemt til sjælen. Det er en god måde at være kreativ på, da du ofte er på din mobil og computer flere timer om dagen. Du har derfor god grund til at lære at strikke, og du kan her blive klogere på, hvordan og hvorfor du skal lære det.

Kom i gang med at strikke

Hvis du er nybegynder, eller kun har strikket få gange før, kan det være en god ide at starte ud med at følge en strikkeopskrift. Inden du kan begynde med at strikke, skal du sørge for at købe alle produkter og materiale ind, som skal benyttes. Dette gælder bl.a. pinde og Cashmere garn. Skal dine børn have de blødeste trøjer? Strik dem cashmere garn. Hvis du har mindre børn, kan du lære at strikke sokker og huer til dem, da det er med til at holde på varmen i de koldere måneder.

Når du kigger efter en opskrift, kan du kigge efter sværhedsgraden, da dette ofte er angivet på opskriften for at undgå, at du kaster dig ud i et projekt, som virker alt for uoverskueligt og opgivende.

Fordele ved at strikke

  1. Det siges, at strikning er som meditation. Ved at strikke falder du helt til ro, og er dybt koncentreret, da du er i øjeblikket nu og her. Når du er inde i en god strikkerutine, begynder hænderne at arbejde på automatik, hvor de samme øvelser gentages.

  2. Risikoen for stress og angst mindskes. Strikning foregår i et meget lavt tempo, hvor du har tid til fordybelse og trække vejret. Dette er med til at sænke blodtrykket, og er derved med til at mindske risikoen for stress og angst.

  3. Kroppen skal holdes i gang for at undgå gigt, hvilket du gør med strikning. Det er endnu en god grund til at finde strikketøjet frem, da dine hænder og fingre er i bevægelse, hvilket styrker og holder dem sunde.