COVID-19: Hvordan påvirkes hverdagen af denne virus?

Der hersker ingen tvivl om, at hverdagen siden COVID-19 har været meget anderledes end vi normalt kender den. Corona mundbind, karantæne, hjemmearbejde, Zoom møder og meget mere blevet en fast del af hverdagen, og det har efterhånden ingen chok-effekt på os længere, hvis man skal være i karantæne grundet potentiel kontakt med COVID-19.

Heldigvis er der lige kommet et gennembrud på en vaccine, som vil blive introduceret til omverdenen indenfor den nærmeste fremtid.

Men hvordan har corona egentlig påvirket den almindelige familie? Hvordan reagerer man som individ hvis man pludselig bliver hjemsendt, og dermed mister den velkendte hverdag? Vi kigger lidt nærmere på de konsekvenser og potentielle fordele COVID-19 skaber hos familier og generelt hos de fleste hjemmegående personer.

Alene-tid er blevet en mangelvare

Da Danmark lukkede ned tilbage i marts, var der nok ikke nogen der kunne forudse hvor længe det ville vare. De fleste udnyttede de første par uger til at hygge med familien, eller arbejde hjemmefra. Men det er kun rart det første stykke tid, for så bliver det pludseligt meget at skulle være sammen så mange timer om dagen. Ikke engang når man ”arbejder” derhjemme, kan ma få fred og ro fra børnene.
Det er og har altså været en mental udfordring for mange familier, hvor mange oveni købet også skulle bekymre sig om jobs ved siden af, for ingen vidste jo hvor slemt det egentlig ville gå til.

Hjemmearbejde kan være mere effektivt

Selvom at hjemmearbejde kan være kedeligt for mange, så har det også vist sig at være godt for nogen. Man vil altid mangle relationerne, og den fysiske kontakt som der er på en arbejdsplads, men derimod kan man – hvis børnene tillader det – arbejde mere koncentreret i fred og ro derhjemme.

Undersøgelser viser også, at der er flere som ønsker at arbejde mere hjemmefra, efter de har forsøgt sig med det under corona. Google har eksempelvis også indført ekstra hjemmearbejdsdage, som de har tænkt sig at vedholde endda efter COVID-19, fordi de er blevet modtaget så positivt.

Den ultimative test af forholdet

En anden ting som COVID-19 har være med til, er at teste mange forhold af. Når man går så lang tid op og ned ad hinanden, er det nærmest umuligt ikke at gå hinanden bare en smule på næverne. Derfor kan man godt se det lidt som en forholdstest at skulle være i karantæne med sin partner, eller hvis man blot skal arbejde hjemmefra sammen. Kan man holde til det, så styrker det forholdet, og beviser at man er den rette for hinanden.