Derfor skal du forsikre din kat

kat-forsikring-katteforsikring-koebstaederne

Husk at købe en katteforsikring, uanset om du har inde kat eller ude kat. Katte bliver nemlig syge og får skader, oftere end man skulle tro. I denne artikel kan du blive klogere på prisen på en god katteforsikring.

Katte har som bekendt ni liv, og mange af dem lever livet derefter – med andre ord, helt og aldeles frygtløst! De tager spring fra de øverste køkkenskabe, balancerer på altankanten og nyder det vilde natteliv på trafikerede og mørke veje. Sjovt nok har mange af os for vane at tænke, at katte er ganske usårlige.

Men de får faktisk skader og bliver syge, oftere end man skulle tro. Fx kan de få et fremmedlegeme i poterne, få sår og udslæt eller spise ting, der giver en slem mave- eller tarminfektion. Så selvom det sådan set ikke er lovpligtigt at have en syge- og ulykkesforsikring til din kat, er det alligevel en fornuftig investering.

Hvad koster en katteforsikring?

Det er heldigvis ikke dyrt at forsikre din kat. Prisen på en katteforsikring koster typisk mellem 1.100 og 1.800 kr. om året. Og det er faktisk forsvindende lidt sammenholdt med, hvad en tur hos dyrelægen kan løbe op i. Medicin kan også blive dyrt. Sørg derfor for at vælge en katteforsikring, som både dækker udgifter til dyrlægen og den medicin, som katten får under konsultationen eller indlæggelsen.

Gå efter en lav selvrisiko

En anden ting du skal holde øje med er selvrisikoen, dvs. den andel af dyrlægeregningen, du selv skal betale. I og med at dyrlægeregningen hurtigt løber op, er der ikke meget fidus ved at have en katteforsikring med høj selvrisiko. Vælg en med lav selvrisiko. Så slipper du for at bekymre dig om regningen, når du mest af alt er bekymret for din kat.

Tjek, om du får adgang til online dyrlæge

Katte kan være svære at aflæse, og det er ikke altid til at gennemskue, om de har det godt, eller om noget er galt. Som ejer bør du bl.a. være obs, hvis din kat pludselig ændrer adfærd, for det kan være tegn på fx smerter eller tandproblemer.

Om det er noget, du skal have undersøgt nærmere, kan en online dyrlæge som regel hjælpe dig med at vurdere. Så sørg evt. for at vælge en katteforsikring, der også inkluderer fri adgang til video-konsultationer med en dyrlæge. Så kan du både spare mange penge og spare dig selv og din kat for mange timer i venteværelset.

Køb katteforsikring, mens din kat er ung

Du kan som regel købe en katteforsikring fra din kat er nyfødt, og det er i det hele taget smart at købe den, før din kat bliver gammel, helst før den bliver 4 år.