En sundere hverdag med Stevia

For meget sukker i kosten kan være skadende, men alligevel benytter vi sukker til rigtig mange ting, for det har nemlig også sine fordele.

Sukker kan give energi, men i passende mængder så ikke blodsukkeret fluktuerer for meget. Sukker kan faktisk være rigtig vanedannende, og for meget sukker i kosten kan lede til en del helbredsproblemer på længere sigt. I dag er der rige muligheder for at skifte sukkeret ud med noget andet. Stevia er et af de rigtig gode alternativer, læs her hvorfor.

Fri for kemi

Stevia er et helt naturligt sødemiddel der stammer fra en sydamerikansk plante. Planten er i mange år blevet brugt af indianerne til at søde deres te med, men også i lande som Japan har man brugt Stevia ekstrakt i over 35 år, og der er kun fundet positive bivirkninger ved brug af plantens egenskaber.

Stevia søder op til 450 gange mere, og der bliver ikke brugt nogen kemiske processer til at fremstille sødemidlet med som det f.eks. ses med aspartam. Stevia er derfor et rigtig godt alternativ hvis du vil have et produkt der er naturligt til dig og din familie, frem for noget der er fremstillet kemisk.

I dag findes der allerede stevia i mange af de produkter vi køber i stedet for sukker.

Kræver lidt tilvænning

Det kræver selvfølgelig altid lidt tilvænning at vænne sig til at bruge et nyt produkt frem for et gammelt.

Der er mange der vælger Stevia fra fordi det jo ikke smager 100 pct. som “rigtig sukker”, men her er det vigtigt at huske at stevia jo heller ikke er sukker. Stevia er Stevia, en sød plante med sin egen smag og sine egne egenskaber.

Brugt i de rette mængder får man dog samme smags effekt som når man bruger sukker, og det er her det kræver lidt tilvænning. Da Stevia er ca. 450 gange sødere end sukker så skal man altså passe lidt på ikke at overdosere.

Nogen syntes at Stevia har en mild bismag af lakrids, men det kan også købes hvor der er tilsat smag af f.eks. vanilje, jordbær eller andre smage.

Positive effekter ved Stevia

Da Stevia ekstrakt ikke indeholder nogen kalorier, er det et godt produkt hvis man ønsker et vægttab eller bare at vedligeholde vægten. Derudover påvirkes insulinniveauet også positivt, og kan bl.a. forebygge sukkersyge.

Forskning tyder på at indianerne har behandlet diabetes symptomer med Stevia-planten.

Stevia giver også en bedre mæthedsfornemmelse og har en positiv effekt på vores kolesteroltal.