Er det svært at slippe af med generne fra hæmorider?

Hæmorider er en meget hyppig tilstand, omkring halvdelen af alle voksne oplever det på et tidspunkt i deres liv. Hvor nogle oplever flere symptomer, ubehag og gener end andre.

Alle kan få hæmorider

Det er en række typiske symptomer som kommer som følge af hæmorider. Der kan opstå blødning og smerter i forbindelse med afføring hvor nogle også oplever en synlig udposning ved endetarmens åbning. Dette kaldes en udvendig hæmoride. Andre oplever indvendige hæmorider, som man ikke kan mærke eller se, disse sidder længere oppe i endetarmen. Der er en række årsager til hæmorider, men oftest opstår det efter forstoppelse eller graviditet. Det er dog vigtigt at opsøge en læge, hvis man har mistanke om hæmorider. Da det i værste tilfælde kan være symptomer på mere alvorlige sygdomme.

Nem og god behandling

Nogle oplever dog, at få hæmorider flere gange, og der kan det være rart med receptfri behandling. Det behøver nemlig ikke at være svært, at slippe af med generne fra hæmorider. En god idé er for mange lokalbehandling af hæmoriden med salve, hvilket får blodårerne til at trække sig sammen, som mindsker ubehaget. Der er en række forskellige salver, som alle bekæmper generne ved hæmorider. Noget virker lokalbedøvende og fjerner kløe, noget giver en kølende effekt og lindre smerter, her kan man også prøve en smertestillende salve som ligeledes hjælper på hævelse.

Man kommer langt med sunde vaner

For at forebygge hæmorider kan man også indføre en række sunde vaner i sin hverdag. Først og fremmest er det en god ide at undgå forstoppelse, det gør man bedst ved at spise fiberholdigt kost og drikke rigeligt væske og dyrke motion. Desuden er det en god ide at undgå lange toiletbesøg, så det er en god ide at lade telefonen ligge, når du går på toilet.