Få styr på garderoben inden den første ridetime med disse gode tips

Dette indhold er lavet i samarbejde med Lundemøllen A/S

Ridning er en attraktiv sport. Det gælder både for børn og for voksne, og det er en interesse, som mange har for livet. Står du overfor, at du selv skal op på hesten, eller skal din teenager det, er du landet det helt rigtige sted. Vi samler nemlig alle trådene for dig, så du nemt og hurtigt kan få styr på, hvad der skal købes ind.

Overdele til rytteren

I forbindelse med ridning er det vigtigt med det rigtige valg af overtøj. Alt efter sæson er der forskellige muligheder for trøjer og overtøj, men vigtigst er, at tøjet er tilpasset sæson og aktivitetsniveau. I løbet af efteråret og vinteren er det altid en god idé at købe ridejakker. Her finder du både softshell, quilt og meget andet, der hver især har nogle gode egenskaber.

For en ny rytter kan det være en fordel at vælge en let foret ridejakke. Det giver dig muligheden for, at jakken kan bruges langt størstedelen af året frem for at købe mere specifikt ind efter sæsonen. Derudover skal du vælge tætsiddende overdele, som fungerer som et isolerende lag. I vinterhalvåret kan det være godt at vælge materialer som uld og fleece for den bedste varmeisolering.

Ridebukser er et must

Når det kommer til underdele, er der kun én ting, du skal vælge her. Det er nemlig nødvendigt med et par gode ridebukser. De sidder helt tæt og er komfortable, samtidig med at de ofte har et isolerende lag, der absorberer hårde stød fra sadlen og hesten bevægelser.

Der findes mange forskellige typer af ridebukser. Som nybegynder er det vigtigt med et par ridebukser, der netop har den rette støtte. Derudover er det komforten, der er i højsædet. Der findes et væld af design, og du kan blandt andet finde modeller med fuld grip. Det sørger for, at bukserne sidder godt til, selvom du sidder ned.

Ridestøvlerne

Når det kommer til fodtøj, er det straks sværere. Mange vælger både et par ridestøvler og et par staldstøvler, hvor sidstnævnte er en smule mere komfortable. Som nybegynder er det muligt at ride i mange forskellige typer af ridestøvler. Derfor kan du selv vælge, om du vil købe de helt høje støvler, eller om de skal være med et lavere skaft. Du kan også vælge et par staldstøvler, der også kan anvendes under selve ridetimen. På den måde slipper du for at skulle investere i flere forskellige par på samme tid.