Forebyggelse af rynker og fine linjer? Her er de 3 råd, folk glemmer

Forebyggelse af rynker og fine linjer? Her er de 3 råd, folk glemmer

Rynker og linjer er en helt naturlig del af det at blive ældre. Der er intet i vejen med at have markeringer i ansigtet, men der er absolut heller intet galt i, at man ønsker at udsætte sine aldringstegn lidt. Alle kender rådene med at undgå cigaretter og bruge solcreme, så vi har fundet tre gode råd, vi ikke har fået gentaget lige så mange gange.

Sov på silke

Silkestof, modsat bomuld, hjælper med at holde hud og hår fugtigt. Det sørger samtidig for, grundet dets glatte overflade, at ansigtet “sætter sig” mindre i folder, mens man sover. Faktisk er soverynker nogle af de mest almindelige at opleve. Det er nogle, der kommer med alderen, når collagen-niveauet er lavere, og huden tyndere. Til at starte med vil du opleve, at de går væk efter et koldt morgenbad, men som alderen forsøges, gør rynkerne det samme – og så er det ikke sikkert, at soverynkerne sådan lige forsvinder efter en tur under bruseren. Derfor er det smart at forebygge!

Find de rigtige produkter

En af de faktorer der betyder, at vi lettere får rynker og linjer, er tør hud. Man kan næsten forestille sig, hvordan det er nemmer for huden at “holde fast” i et bestemt fold under tørre forhold – hvorfor nogle også oplever, at deres linjer er tydeligere i de kolde måneder om året.

Det er derfor essentielt, at du får dig for vane at have en god morgen- og aftenrutine, hvor du bruger gode produkter. Det kan være svært at sige, hvilken der er den bedste anti rynke creme, men du kan prøve dig frem og se, hvad der virker for dig.

Kom i dybden med dermarolleren

Huden består af forskellige lag, men når vi selv er i gang med hudplejen, så behandler vi kun de øverste lag. Det er dog mere effektivt at komme i dybden med behandlingen, og det kan man faktisk også! Det kan man fx gøre ved brug af en dermaroller, som er et lille skønhedsredskab, der ligner en lille rulle med små nåle. Man kører forsigtigt dermarolleren over huden og behandler derefter med gode produkter – som kommer i dybden!