Gør det nemt og overskueligt at planlægge en stor fest

Står I og skal planlægge en stor fest i jeres familie? Der er ingen tvivl om, at det kræver god tid og et godt overblik at planlægge en dåb, en konfirmation, en rund fødselsdag, et studentergilde eller noget helt femte. Men det behøver ikke at være mere uoverskueligt end nødvendigt.

Her får I tips til, hvordan I nemt og overskueligt planlægger en stor fest.

Skab et overblik med en brainstorm

Enhver stor fest kræver god planlægning. Det er nemlig det, der gør det til en god fest. Det kræver samtidig også, at I skaber et godt overblik fra start. Så snart I har et godt overblik, bliver jeres planlægning langt nemmere. I skaber et overblik ved at brainstorme over alle jeres idéer. Det gælder både idéer til:

  • menu og drikkevarer

  • borddækning og pynt

  • farvetema

  • festlige indslag

  • lokaler

  • m.m.

Når I er blevet klogere på diverse punkter, kan I begynde at skrive en to-do-liste over alle de ting, I skal have styr på. På den måde får I en arbejdsplan, I kan planlægge ud fra.

Fordel opgaver mellem jer

Det gode ved at planlægge en fest sammen som familie er, at I er flere om det. Det betyder, at I kan dele opgaver op mellem jer. Det er langt lettere at stå for én eller to ting hver især fremfor at stå alene med otte forskellige ting. I kan hver især varetage de opgaver, I er bedst til. Der er én, der kan stå for leje af lokale, mens en anden står for blomster og bordpynt f.eks.

Når I gør det på den måde, bliver det langt mere overskueligt for jer alle.

Overlad jeres planlægning til nogle andre

Hvis I gerne vil gøre det endnu nemmere, kan I overlade jeres planlægning til nogle andre. Der er nemlig firmaer, der specialiserer sig i netop at planlægge og arrangere store fester. Det vil sige, at I hverken skal stå for leje af lokale, madlavning, borddækning, anretning m.m. Det er alt sammen noget, der bliver klaret for jer. Det giver jer mulighed for at tænke på noget helt andet såsom gæsteliste, tøj m.m.

I slipper for at skulle stresse over diverse planlægningsopgaver, for det er der nogle andre, der har styr på. Hvis I ikke har noget imod at overlade alt ansvar til nogle andre og gerne vil spare både tid og besvær, er det derfor en rigtig god løsning.

Vælg nogle nemme løsninger

Nemme løsninger er ikke nødvendigvis dårlige løsninger. Når I f.eks. skal lave invitationer, er det ikke nødvendigt at sidde og lave dem selv med papir, lim og blyant. Det er noget, der tager rigtig lang tid. Hvis I gerne vil gøre det nemmere for jer selv, kan I lave dem online i stedet. Det kræver blot en god hjemmeside og nogle fine billeder.

I kan lave nogle rigtig gode invitationer af god kvalitet og samtidig spare en masse tid. Det samme kan I gøre med f.eks. bordkort.