Støt og bak din teenager op

Dette indhold er sponsoreret

At have en teenager i huset er ikke altid den nemmeste forældreopgave. De fleste kender til opfarende, sure og tvære teenagere. Teenagere, som kan være svære at nå ind til, og som synes udenfor pædagogisk rækkevidde. Som forældre vil man selvfølgelig kun det bedste for sine børn, men ind imellem er det rigtig svært, at finde ud, hvad det er, som plager den unge. Men egentlig behøver det ikke være svært. De unge bekymrer sig meget om, hvordan de ser ud og fremstår i skolen og blandt kammeraterne. De vil gerne kunne måle sig med “de andre” fagligt, såvel som socialt, og det kan være svært af mange årsager. Er din unge teenager for eksempel ordblind, kan skolegangen være en udfordring. Med et ordblind kursus for unge kan I imidlertid få hjælp til en gladere og mere afslappet teenager.

Tal med din teenager om ordblindhed

Teenagere i dag har, som de altid har haft, ekstremt meget brug for forældrenes støtte og opbakning. De er sårbare og følsomme, og så bekymrer rigtig mange teenagere sig om, hvordan de ser ud og fremstår i skolen blandt kammeraterne. Som teenager vil man absolut ikke stikke for meget ud, især hvad det faglige angår. Lider din teenager af ordblindhed kan det være svært. Det er de færreste, der synes det er sjovt, ikke at kunne bidrage konstruktivt i undervisningen på lige fod med kammeraterne. Ikke fordi man er dum, men fordi man har svært ved at læse og stave. Ordblindhed er imidlertid en medfødt funktionsnedsættelse i hjernen, og den forsvinder ikke. Men med træning kan man blive bedre til at læse og stave. Har man brug for lektiehjælp, er der ikke noget pinligt i det. Tværtimod er det meget modent og voksent, at erkende, at man har nogle udfordringer og at gøre noget ved dem.

Hjælp til uddannelsen

Som teenager tænker man meget på og bekymrer sig om fremtiden. Er man en teenager, som er ordblind, kan bekymringerne sagtens vokse sig ekstra store. Man drømmer måske om en fed uddannelse, men har givet op på forhånd fordi uddannelsen virker uoverkommelig og uoverskuelig, når man er ordblind. Der er imidlertid også hjælp at hente her. Som ordblind under uddannelse kan man nemlig få socialpædagogisk støtte. Støtten – også kaldet SPS – skal sikre, at studerende med en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse også kan gennemføre en uddannelse på lige fod med andre elever og studerende. Så tal med din teenager om mulighederne for hjælp, og få minimeret så mange bekymringer som muligt. Din teenager vil helt sikkert blive lettet.