Hvordan kan man behandle eksem?

Der findes mange former for eksem. Det gælder alt lige fra skæleksem til atopisk eksem. Fælles for stort set alle former for eksem er, at de bliver behandlet på samme vis. Typisk vælger man nemlig at behandle det med binyrebarkhormoncremer eller -salver.

Sådanne cremer kan findes i forskellige styrker, som er inddelt fra gruppe 1 til 4. Her er gruppe 1 svagest, mens gruppe 4 er stærkest. Når man skal vælge styrke, skal man både vælge ud fra alder, men også ud fra, hvor eksemet er lokaliseret på kroppen.

Hvor længe skal man bruge cremen?

Hvis man skal behandle eksem med binyrebarkhormoncreme, skal man typisk anvende det i mindst et par uger. Gør man ikke det, er det svært at sikre, at man kan få eksemet helt væk.

Det er dog vigtigt, at det er gjort klart, at det sagtens kan vise sig at være nødvendig med en mere langvarig behandling. Hvor langvarig en behandling, der skal være tale om, afhænger af, hvilken type eksem, det drejer sig om, og hvor stort et omfang, der er tale om.

Hvis du er blevet ramt af eksem på din hånd eller dine hænder, er det naturligvis vigtigt, at du gør brug af en hånd eksem creme. Hvor lang tid, der er behov for at bruge den, afhænger – som sagt – af, hvad omfanget af eksemen er. Er du i tvivl, er det en god idé, at du søger læge.

Nogle eksemtyper kan kræve brug af andre produkter

Hvis du er ramt af skæleksem, kan det være en god idé at supplere din behandling med en svampedræbende shampoo. Er det ikke muligt for dig at holde dit eksem nede med en binyrebarkhormoncreme, er det også muligt at bruge en hormonfri creme eller -salve, som påvirker immunforsvaret, hvilket kan lægge en dæmper på eksemet.

Hertil er det også værd at nævne, at lysbehandlinger kan virke mod eksem. Er det noget, du har i sinde at prøve kræfter med, er det vigtigt, at du konsulterer en læge. Han eller hun vil nemlig kunne give dig en bedre forståelse for de forskellige behandlingsmuligheder.

Hvis der er tale om en decideret infektion, er det vigtigt, at du ikke tror, at du kan klare det med en creme eller en salve. Derimod er det meget vigtigt, at du sørger for at få det behandlet med antibiotika. Derudover bliver staseeksem typisk supplerende behandlet med støttestrømper eller lignende.