Kalktilskud – derfor er det en god ide

Et kalktilskud er ikke anderledes fra så mange andre vitamintilskud. Unikalk er blot ét af de mange mærker, der kan forbedre din og din families sundhed, og det er nemt og simpelt at tage et kalktilskud til maden. Mængden, der skal indtages, varierer, men ofte er det både nemt og overskueligt.

Der er mange grunde til, at folk vælger at tage kalktilskud, og der behøver ikke være noget galt, før du vælger selv at tage et. Følg altid vejledningen i eller på pakken, og lyt til hvad din farmaceut siger, når du køber tilskuddet, så er du allerede godt på vej!

 

Hvorfor bør du få et kalktilskud?

Kroppen har brug for nogle ting, så den kan holde sig sund. Når vi får ”cravings”, er det vores krop, der mangler noget, som hjernen kan genkende i fødevarer. Ofte kommer det i form af burgere eller pomfritter – så er det typisk salt eller fedt, der mangler.

Men kroppen har sværere ved at bede om kalk. Nogle gravide kvinder har haft så stort et behov for kalk, at de har spist kridt. Det siger selvfølgelig sig selv, at dét er usundt, men da kalk primært findes i mælkeprodukter, kan det være svært for nogle mennesker, især laktoseintolerante, at få ordentlige mængder.

Hvis du eller nogen i din familie ikke kan tåle mælkeprodukter, så er det en rigtig god idé at få et kalktilskud. Der burde ikke komme nogen bivirkninger, hvis du springer et kalktilskud over en enkelt dag. Det fungerer ligesom vitaminpiller: Det er ikke nødvendigt, men det er godt for kroppen og kan hjælpe dig med at opnå en bedre balance.

 

Når du er i tvivl

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du og din familie har brug for et kalktilskud, eller hvis du er usikker på et bestemt mærke, så kontakt din læge og spørg. Det er primært relevant, hvis du eller nogen i din familie er syg eller tager medicin, eller hvis en gravid person er indblandet. Et kalktilskud bør ikke påvirke nogen, der er på medicin, men hvis du er usikker, er det bedst at få det afklaret.

Hvis der ikke er medicin eller sundhedsspørgsmål indblandet, kan du spørge på apoteket. Farmaceuterne dér kan hjælpe og vejlede dig, så du får det bedste kalktilskud til dit og din families behov.

Sidst kan du bede om anbefalinger fra andre, der tager kalktilskud. Mundtlige anbefalinger er ofte de bedste!