Prioritér dig selv i en travl hverdag

Når du lever en travl hverdag, hvor der skal være tid til både karriere, familieliv, fritidsinteresserer, aftaler med dine venner m.m., kan det hurtigt blive meget presset alt sammen. Ligegyldigt hvor travl en hverdag du har, er det vigtigt, at du prioriterer tid til dig selv højt. Hvis du lever en meget travl hverdag, er det selvfølgelig kun endnu vigtigere.

Her kan du lære, hvordan du kan prioritere dig selv i din hverdag.

Lær at sige nej til aftaler

Hvis du er typen, der er dårlig til at sige nej til aftaler, kan du hurtigt komme til at få fyldt din kalender alt for meget op. Du kommer måske til at tænke ”det når jeg nok”, men det er vigtigt, at du faktisk prioriterer dig selv og siger nej til en aftale, hvis ikke du føler, at du har tid til det.

Du skal altid fornemme på dig selv, om du faktisk har lyst og tid til den aftale. Hvis ikke, så er det altid bedre at takke nej. Du skal ikke føle, at du skuffer nogle eller går glip af noget. Der er masser af tid til at lave aftaler, så de behøver ikke alle sammen ligge lige efter hinanden.

Find dig selv en hudplejerutine

Du får en meget bedre dag hver dag, hvis du har en god morgen. Du kan gøre din morgen bedre ved f.eks. at finde dig en lækker hudplejerutine, som du kan lave hver morgen. På den måde får du hver morgen en lille portion selvforkælelse. Når du på den måde tager dig tid til at forkæle dig selv og din hud, så prioriterer du netop dig selv i din hverdag.

Udover at det er lækkert med en hudplejerutine, så er det også godt for din hud. Hvis du har en god rutine i længere tid, vil du også kunne mærke og se det på din hud.

Hold en fridag for dig selv

Når du har en fridag fra dit arbejde en gang imellem, så har du måske alverdens forskellige ting, du skal nå eller mennesker, du skal se. Nogle gange kan du have godt af bare at holde en fridag for dig selv, hvor du ikke skal nå noget.

Derfor kan du øve dig i at hive en dag ud af kalenderen en gang imellem, hvor du intet har planlagt, og hvor du bare skal være dig selv. Det betyder ikke, at du behøver at lave ingenting, men der er intet, som er planlagt og bestemt på forhånd, du skal nå.

Sådan en dag kan du bruge på lige præcis det, du gerne vil. Om det så er at vaske tøj eller at se film på sofaen hele dagen. Det afhænger fuldstændig af, hvad du har brug for.

Du skal desuden øve dig i at holde fri, når du holder fri. Du skal slukke din mobil og lade vær med at tjekke din mail, for ellers slapper du ikke fuldstændig af i hovedet.