Prøv den helbredende manuka honning fra New Zealand

Honning

De fleste genkender sikkert følelsen af at spise et stykke friskbagt brød med honning, eller at man putter det i en dampende varm kop the. Her er der stor forskel på, om man bruger en billig honning eller et kvalitetsprodukt. Har du hørt om den sjældne manuka honning fra New Zealand? Denne specielle honning udvindes fra bier, der spiser nektar fra manukatræet eller manukabusken.

Både træet og busken blomstrer kun cirka 4 uger hvert år, hvilket gør, at der er begrænsede muligheder for at få fat i den. Den er dog meget udbredt i Australien og New Zealand. Dette er også en af grundende til, at den er meget dyrere end den gennemsnitlige honning, der findes på hylderne i supermarkedet. Manuka honning udgør kun cirka 1 % af al honning i hele verden.

Hvordan adskiller manuka honning sig?

Al honning indeholder et antibakterielt stof, der hedder Methylglyoxal eller MGO, men mængden er meget lille. Manuka honning indeholder mellem 100-1000 MGO per mg/kg. Det er netop dette, der gør den til noget helt særligt. Det vil sige, at den har meget kraftige antibakterielle egenskaber. Det presser prisen i vejret.

Den adskiller sig også ved at have en markant anderledes tekstur og smag, da den er tykkere og mørkere end almindelig honning. Det giver en utrolig cremet konsistens, der desuden kan tåle at blive opvarmet, i modsætning til almindelig honning. Derfor egner den sig særligt godt til varme drikke. Man vil tydeligt kunne se, føle og smage, at man har at gøre med et kvalitetsprodukt. Lær mere om manuka honning.

Hvad kan man gøre med manuka honning?

Da den har så høj en koncentration af antibakterielle stoffer, kan den bruges til mange forskellige ting, både ved at man indtager den og at den bruges udvortes. Traditionelt set er den ofte blevet anvendt til at bekæmpe infektioner og bakterier. Det kan f.eks. være i forbindelse med sårbehandling. Man bør dog altid spørge sin læge til råds, inden man vælger at påbegynde en behandling. Hvis man har fået et sår, en hudafskrabning, et myggestik eller en rift, så kan man vælge at smøre et tyndt lag af honningen på.

Det vil fremme helingen betydeligt, hvilket bekræftes af mange studier, der er blevet udført på området. Den har også en beroligende effekt og kan begrænse kløe, f.eks. ved insektbid. Det menes også, at manuka honning kan have en positiv indvirkning på huden, hvis man lider af akne eller generelt oplever problemhud.