Sådan passer du bedst på dine negle

elektrisk neglefil negle

Velvære er et vidt begreb. Men hvis du gerne vil have det godt i hverdagen, kan du starte med at tage din personlige pleje alvorligt. Selvom det godt kan virke nærliggende at udskyde det årlige tandlægebesøg, vil dine tænder på sigt takke dig for, at du sørger for regelmæssigt at få dem tjekket. Det samme gælder dine negle. Og i modsætning til tænderne, kan du sagtens selv stå for deres pleje.

Hvorfor neglepleje?

Neglepleje har to grundlæggende fordele. Den største er, at flotte negle sender et signal til omverdenen om, at du er soigneret. Hvis du har en jobsamtale, behøver du ikke at bruge lang tid på at lægge en skrigfarvet neglelak, men du kan med fordel sørge for, at neglene er klippet, filet og rene. Negleplejes anden fordel er, at plejen faktisk kan have en lettere terapeutisk effekt på dig.

Mange moderne mennesker har det med at blive stressede i løbet af hverdagen, men når du sætter et par timer af til for eksempel at file dine negle og lægge en fin farve, lægger du låg på alt dét, der foregår i dit hoved til fordel for at foretage dig noget konkret. Mange studier peger på, at vi bliver glade af at lave noget med hænderne. Og når du ordner dine negle, skal du akkurat koncentrere dig så meget, at du får en pause fra de problemer, der ellers fylder i dit liv. Har du besluttet dig for at begynde at passe godt på dine negle? Så kan du sætte ind på to grundlæggende fronter.

Vitaminer og kosttilskud

Få ting er ligeså irriterende, som negle der knækker konstant. Hvis du døjer med dette problem, kan det skyldes din kost, og i så fald kan du enten vælge at ændre din diæt eller begynde at supplere med vitaminer og kosttilskud. Vitaminer som B6 og B12 samt selen og zink tillader dig at opbygge stærke negle – på helt naturlig vis.

Den gode manicure

Smukke negle afhænger også af, at du kan finde ud af at give dig selv en manicure. Sørg til at starte med at købe en god neglesaks og en elektrisk neglefil, og overvej at supplere med negleolie og en neglebåndsskubber. Når du fjerner din neglelak, bør du altid bruge en mild neglelakfjerner uden acetone, og hvis du samtidig husker at beskytter dine hænder mod vand og kulde, forhøjer du chancen for, at dine negle vil holde sig sunde og smukke.