Sådan slipper du af med uren hud

Drømmer du om en helt glat hud med masser af glød? Så burde du læse med her, og få nogle tips og tricks til, hvordan du slipper af med uren hud.

Uren hud er i virkeligheden et resultat af overproduktion af talg i huden. Talg i sig selv er egentlig helt fantastisk for vores hud, for uden talg ville vores hud være helt tør og grå. Problemet opstår bare, når der sker en overproduktion af talg, og skidt og bakterier trænger ind i huden – så opstår den urene hud.

7 tips til hvordan du slipper af med uren hud

  • Rens din hud med en god rens morgen og aften. Om aftenen vil en renseskum være optimal, hvorimod du godt bare kan nøjes med en micellar water om morgenen. Og det gælder hver evig eneste dag! Og husk: Renseservietter er ikke en rens!
  • Brug en god dagcreme og natcreme hver dag! Selvom du tænker din fedtede hud i hvert fald ikke har brug for mere fugt, kan din fedtede hud sagtens mangle fugt! Sørg derfor for at bruge en god creme med masser af hyaluronsyre – det er nemlig det stof, der tilføjer din hud fugt.
  • Salicylsyre er nøgleordet! Salicylsyre er den ingrediens du skal gå efter i din hudpleje, hvis du døjer med uren hud. Salicylsyre er fedtopløseligt, hvilket vil sige det sagtens kan trænge igennem din fedtede hud.
  • Undgå meget skrappe produkter, de gør nemlig kun ondt værre! Brug i stedet milde, men virksomme produkter.
  • Undgå så vidt som muligt mælkeprodukter. Dette gør nemlig intet godt for din hud, og du vil med garanti se store resultater hvis du udelader mælkeprodukter helt fra din kost.
  • Sidst men ikke mindst; husk at en daglig rutine kan gøre underværker.

Masser af faktorer spiller ind

Du kender nok det, at din veninde af en eller anden grund har en helt strålende hud, men hun gør ikke en pind for at pleje den. Hvorimod du selv har brugt tusindvis af kroner på dyr hudpleje, mens din hud stadig ligner noget der er løgn.

Uren hud rammer langt fra alle, og selvom det kan virke super nederen at du ikke har den samme strålende hud som din veninde, er der hjælp at hente. Uren hud påvirkes af hormoner, hvilket forklarer hvorfor mange oplever uren hud i teenage-alderen. Dette betyder dog ikke, at du ikke kan opleve uren hud senere i livet.

Uren hud på kroppen

Uren hud kan dog opstå mange andre steder end lige i dit ansigt. Og selvom det umildbart lyder som om, at det er værst i ansigtet, kan det dog også være svært at døje med uren hud på fx ryggen eller brystet. Dette er dog forholdsvis nemt at skjule om vinteren, hvorimod det ikke er sjovt at døje med om sommeren.

For at slippe af med uren hud andre steder på kroppen, er rutinen dog ikke meget anderledes end hvis du har uren hud i ansigtet. Sørg for at rens området hver dag, og kom en god fugtgivende creme på.