3 gode grunde til at droppe bilen til fordel for cyklen

Det er efterhånden umuligt at tænde for tv’et uden at blive bombarderet med et hav af tv-reklamer, der skal overbevise forbrugeren om at købe en ny bil – med masser af udstyr. Jo mere, jo bedre. Men hvis man bor i byen, er bilen bare ikke en særligt praktisk løsning. Det kan både være en udfordring at manøvrere rundt, ligesom det ofte er overordentlig svært at få en parkeringsplads – som oven i købet koster en formue!

Vi giver dig hermed tre gode grunde til, hvorfor du bør droppe bilen til fordel for cyklen.

1. Det er dyrt at køre bil

Som fastslået indledningsvis kan det være en dyr fornøjelse at have bil. For parkering i byerne er sjældent gratis. Og med et stigende antal private parkeringsfirmaer, der gerne vil tjene på dine forseelser, skal du ikke parkere meget forkert, førend du får en lille økonomisk hilsen i din vinduesvisker.

Dertil kommer der forsikringer, afdrag, servicecheck og syn. Alt sammen udgifter, der får budgettet til at løbe op. Og ej at forglemme: Hvis bilen skal et smut forbi mekanikeren, er det sjældent en billig fornøjelse! Samme situation oplever du ikke med en cykel.

2. Cyklen giver gratis motion

Med en tur på cykel får du en daglig portion motion, du ikke ville få, hvis du sad passivt bag et rat. Samtidig kan du få frisk luft. Og det er en dejlig måde at starte dagen på, når man får lidt vind i kinderne. Det opfrisker på en kedelig mandag morgen, hvor trætheden måske ikke helt har forladt kroppen

En cykel behøver ikke være upraktisk. Du kan sagtens fragte f.eks. varer på din cykel, uden at det er til gene for dig. For med en cykeltaske, du kan sætte foran eller bag på cyklen, er det nemt at transportere ting.

3. Cykling er godt for miljøet

I disse tider er klimadebatten en varm kartoffel. Aldrig har vi talt så meget om sugerør, vatpinde og plastikposer. Og med god grund: Vi vil jo gerne bevare vores jord for kommende generationer. Derfor er det et oplagt valg at søge cyklen som et alternativ til de energitunge køretøjer. Det gælder både biler, busser og lignende.

Så bor du inde i byen, hvor der ikke er langt fra A til B, kan cyklen være den bedste mulighed for dig. For med en cykel slipper du også for de lange bilkøer, som trafikken ellers kunne byde på. Og du skal ikke bekymre dig om at tilføre endnu mere C02 til regnskabet.