Guide: Den bedste vandrerute for begyndere

Når der bliver sagt ”vandretur” får mange et sug i maven, da de tror det betyder, at man skal være på farten i flere uger, have det dyreste grej og være toptrænet, så ben, fødder og resten af kroppen kan klare hvad end den bliver udsat for. Dette behøver dog ikke være tilfældet. Er du blot en person, så elsker at gå og som ønsker at udfordre dig selv, alt imens du nyder det bedste den danske natur har at byde på, bør du læse med her.

Gå fra Ry til Silkeborg

En vandretur behøver nemlig ikke være noget stort og fancy, men kan bare blive brugt som en måde, at se noget nyt på. Leder du efter en rute, som giver et fantastisk billede på naturen, og som er idyllisk og flot hele vejen, bør du tage på vandretur i Silkeborg, mere nøjagtigt Himmelbjergruten. Afhængigt af, hvor lang din tur skal være, kan du starte i Ry, og så ellers gå til Silkeborg. Du vil her blive taget igennem umådeligt flotte skovområder, forskellige små lokalsamfund og slutte af med en spadser tur ned langs Silkeborgsøerne. På denne måde får du altså alt den bedste natur på en rute.

Afslut turen på toppen af bjerget

Du kommer selvfølgelig forbi det famøse Himmelbjerg. Tag eventuelt en overnatning i Silkeborg, hvor du kan tanke godt op på energi med en solid morgenmad, og så ellers drage mod bjerget, hvor du vil opleve en helt fantastisk udsigt over landskabet. Det er herfra muligt at se hele den rute, som du netop har gået, hvilket giver en enorm sejrsfølelse og tilfredsstillelse over, at du klarede den. Hele turen kan ordnes på to dage, afhængigt af afvigelser fra ruten, og hvor langt du ønsker at gå om dagen, hvoraf det er en rute, som langt de fleste kan finde plads til i en weekend.