5 måder at finjustere dit budget inden du køber et hus

For de fleste vil et huskøb være det største køb, de kommer til at foretage i deres liv. Det siger derfor sig selv, at et huskøb ikke er et impulskøb, men et køb hvor forberedelse er nøglen til succes.

Før du overhovedet begynder at overveje at underskrive en købsaftale, skal du sikre dig at dit personlige budget er i topform. Ved at finjustere din økonomi og se på et boligkøb som en livslang investering, kan du sikre dig selv minimale økonomiske bekymringer og en god fremtidsudsigt.

Disse 5 tip kan hjælpe dig med at få dit personlige økonomi er i topform, så du kan købe det nye hjem, som du altid har drømt om.

1. Klarlæg din husstandsindkomst efter skat

Hvor mange penge har du faktisk? Tjek din lønseddel eller brug en indkomstberegner, og find ud af hvor mange penge du har tilbage hver måned efter skat. På den måde ved du præcis hvor mange penge du har at lege.

2. Lav en liste over alle månedlige udgifter

Herefter skal du skrive alle dine månedlige udgifter ned, såsom regninger, dagligvarer og eventuelle ekstraudgifter såsom undervisning mm. Det beløb som står tilbage efter alt er betalt – er det beløb som du reelt har at lege med.

Det er også det beløb du kan vurdere på og finde frem til hvor meget du kan sætte til side hver måned. Kan du ikke sætte nok penge til side for at nå dit mål, så bør du overveje om der er nogle udgifter, som kan sætte si bero over en periode.

Et personligt og præcist budget er uden tvivl det første skridt du kan tage i retning af at købe et nyt hjem.

3. Betal din gæld

Man kan naturligvis godt købe et hus mens man har eksisterende gæld, men når du alligevel går efter et huskøb, så er det er en perfekt mulighed for at samle din gæld. Det kan potentielt give dig gode besparelser i omkostninger, samt give dig et bedre overblik over hvad du skal afbetale hver måned.

4. Køb realistisk

Hvis du køber mere hus, end du realistisk har råd til, vil det til sidst indhente dig. Din bankrådgiver kan derfor med fordel give dig et godt overblik over hvor meget du kan låne til at købe bolig for – og det er altid en god ide at tage deres anbefalinger til hjerte. Betyder det, at du ikke kan få dit drømmehus, så skal du gøre op med dig selv om, hvorvidt det er bedre at vente et par år mere og spare endnu flere penge op eller sænke dine krav. Ofte så vil du faktisk blive positiv overrasket over alle de udbud, som ikke nødvendigvis matcher dine ønsker præcis.

5. Kontroller boligmarkedet, inden du afgiver et tilbud

Før du afgiver et tilbud, skal du kontrollere lignende boliger i området for at sikre dig, at du betaler en rimelig pris ift. boligerne i nærområdet. På denne måde kan du give et realistisk bud, selv hvis den ønskede ejendom er prissat højere end normalt. Du skal med andre ord aldrig afgive et bud på det beløb, som sælger forsøger at indhente. Som minimum skal du forsøge at indhente det beløb du potentielt vil bruge på forbedringer og ombygning.