sådan bliver du klog på privatøkonomi

1. Få styr på dine udgifter

Mange familier synes det er svært at holde overblik over hvad de går og bruger penge på. Det kan også være super svært hvis man er flere mennesker i huset ad gangen, som alle sammen bruger lidt penge her og der. Det første man kan lære sig selv er at det udelukkende er dig og din partner der skal have adgang til at købe tjenester. Det betyder at det ikke længere er tilladt at have en madkonto i tennisklubben. Det er ikke længere i orden at børnene har dit kort tilknyttet til deres videospil. Det er ikke længere en mulighed at børnene kan købe spil på deres telefon for dine penge. Allerede der er der sparet et hav af penge.

2. Få styr på dine indtægter

Nu når du har fået styr på dine udgifter kan du efterfølgende skabe dig et overblik over dine egentlige indtægter. Der er mange mennesker der går og tror de tjener X men som i stedet tjener Z. Det kan godt være at der på papiret står X hvorfor det også er den mængde penge de bruger, når der alligevel kun er Z på kontoen. Har du indtægter fra aktier eller lignende som giver dig flere indtægter end du ellers havde troet? Hvis dette er kan du huske at du kan trække denne mængde fra i det skattepligtige beløb.

3. Overvej dine must have og nice to have

Der er mange familier, store som små, der ikke kan skelne mellem der er nice to have og hvad der er absolut nødvendigt for at have et dejligt liv. Hvis ikke du har nogen boligfælden før råder jeg dig stærkt til at gøre det. Det er for det første super sjovt og får det andet kan man faktisk lære rigtig meget af det. Man lærer hvor mange penge man faktisk bruger på tjenester; mobile, underholdning og juridiske tjenester der er forældede. Man skal huske at virksomheder konstant konkurrerer for at give jer, forbrugerne, den bedste pris som muligt hvorfor du for forbrugeren også burde søge efter nye priser hele tiden. Der er derudover også mange frivillige der holder foredrag eller professionelle foredragsholderer der i et konferencecenter hjælper dig med at komme sikkert igennem den økonomiske hverdag.