Få hjælp til begravelsen af familien

I forbindelse med en begravelse er der altid en række praktiske opgaver, der skal klares. Det kommer man ikke uden om, selvom alt kan virke uoverskueligt i øjeblikket. Derfor kan det også en være en fornuftig idé at få hjælp til de praktiske opgaver, så I kan koncentrere jer om det, der betyder noget.

Begravelse er en kombination af store følelser, hvor sorgen selvfølgelig er stor, men det er samtidig en hyldest til den afdøde, hvor man husker tilbage på de gode minder, som livet har givet. En begravelse er ydermere den sidste afsked, og det ikke noget, der skal være præget af tilfældighed. Det sidste farvel skal være mindeværdigt.

Hvad er de praktiske opgaver?

Der findes som udgangspunkt en række praktiske opgaver, der skal klares i forbindelse med et dødsfald. Det er regler på området, hvorfor det er noget, der skal klares inden for et bestemt tidsinterval.

Det kunne for eksempel være dødsattesten, hvor en læge skal tilse den afdøde. Dødsfaldet skal ydermere anmeldes senest to dage efter, det er sket. Dertil kan det også være, at det er relevant at få en dødsannonce i avisen. I sådant et tilfælde skal den lokale avis kontakt. Det kunne for eksempel være den lokale avis i Ringkøbing.

Kirkelig begravelse eller bisættelse?

Hvis man er medlem af folkekirken, har man mulighed for en kirkelig begravelse eller bisættelse. En kirkelig begravelse er, når kisten bliver sænket i jorden. En bisættelse er, at kisten bliver brændt, og urnen efterfølgende bliver sænket i jorden.

Familien er der for at hjælpe

Et dødsfald er noget, der samler familien. Derfor er der helt sikkert også hjælp at hente fra familien, når de praktiske opgaver skal klares. Selvom det virker ligegyldigt, er det bare vigtigt, at opgaverne bliver klaret. Det er også rart, at de bliver klaret så hurtigt som muligt, så de er ude af verden.