Gode råd til at bearbejde sorgen ved dødsfald i familien

sorg bedemand minafsked

Det værste et menneske kan blive udsat for er at miste en af sine kære. Det er svært at sige farvel og tage afsked med en, der altid har været en del af ens liv. Alle går igennem en hård tid efter dødsfaldet og skal lige have lov til at bearbejde det hele. Det er meget forskelligt hvordan den enkelte dansker tackler sorg, da det er individuelt hvad man har af behov. Nogen vil gerne snakke med andre om det, imens andre har brug for at gå med tankerne selv. Det er vigtigt, at du og din familie er der for hinanden således, at I sammen kan komme igennem sorgen.

Begravelsen

I forbindelse med et dødsfald er der mange praktiske gøremål, da der både skal planlægges begravelse samt dødsbo. Det er de nærmeste som skal rydde op efter den afdøde og finde ud af hvad der skal ske med boligens inventar og lignende. Hvis du og din familie ikke kan finde ud af hvor meget I selv vil stå for i forbindelse med begravelsen, så kan du altid kontakte den lokale bedemand. Bedemanden vil hjælpe, vejlede og være forstående overfor jeres situation. Mange finder stor tryghed i at snakke med en fremmed om dødsfaldet og dermed få nogle gode råd til hvordan begravelsen kan planlægges. Hos bedemandsforretningen MinAfsked.dk kan du komme i kontakt med en bedemand, der befinder sig nærheden af dig.

Snak med en ekspert

Hvis du er nede i et meget sort hul, så kan det være relevant at snakke med en psykolog om dette. Nogle gange er det rart at kunne dele sine tanker og følelser med en fremmed, der ikke kendte den afdøde. Det skyldes at psykologen forholder sig neutral og ikke sætter spørgsmålstegn til hvordan du tænker og føler, men i stedet hjælper med at sætte ord på det. Dette kan være en hjælp hvis du ikke ved hvordan du skal komme til at se lyst på verden igen.

Vær åben overfor børnene

Som voksen er det vigtigt at få snakket med børnene omkring sorg samt hvordan man kommer til at tackle tilværelsen, selvom man savner en person meget. Ofte bliver voksne overraskede over hvor meget små børn egentlig forstår i forhold til døden. Åbenhed er med til at børnene reflekterer over de ting der sker og dermed lærer at acceptere tingene som de er og komme videre. Det er okay at være ked af det en tid, og med tiden vil det blive nemmere at lære at leve med savnet af den afdøde.