Få den bedste lønsikring hvis du bliver arbejdsløs

loensikring-koebstaedernes-husdyr

Lønsikring er en måde at forhøje din dagpengesats på, hvis du skulle blive arbejdsløs. Du tilkøber selv som tillægsforsikring og kan på den måde sikre op til 95% af din løn i tilfælde af fyring.

Som ved enhver anden forsikring skal du selv tegne en lønsikring hos din A-kasse. Afhængig af A-kassen er der forskellige regler for, hvor længe du skal have betalt til den, før du kan få noget udbetalt. Nogle A-kasser kræver, at du har betalt til din forsikring i min. 6 måneder, inden du kan få noget udbetalt. Andre kræver betaling helt op til 12 måneder. Der er stor forskel på prisen for en forsikring af din løn, og hvor længe du skal have indbetalt for at få noget udbetalt.

Gode råd til at vælge den rette lønsikring

Er der udsigt til en fyringsrunde på din arbejdsplads, kan det være en god idé at tjekke, hvor længe du behøver at betale, inden den kan træde i kraft. Har du ikke indbetalt de påkrævede antal måneder, får du ganske enkelt ikke udbetalt din ekstra lønsikring sammen med dine dagpenge, når du bliver arbejdsløs.

Det kan desuden være relevant at tjekke, hvornår udbetaling af lønsikring starter hos din A-kasse. Nogle A-kasser tilbyder udbetaling fra den dag, du bliver fyret, andre starter først udbetaling efter en måned. Dette kan betyde, at du står uden den ekstra lønsikring den første måned af din arbejdsløshedsperiode.

Kort sagt er lønsikring følgende:

  1. En tillægsforsikring til din dagpenge
  2. Noget du tegner hos din egen A-kasse
  3. En garanti for op til 95% af din løn

Det er meget forskelligt fra A-kasse til A-kasse, hvad en tillægsforsikring som denne koster. Nogle A-kasser tilbyder lønsikring for ca. 100 kr. om måneden andre kræver op til omkring 700 kr. De fleste A-kasser tilbyder en fordelagtig samlet pris for lønsikring sammen med medlemskab af A-kasse og evt. fagforening.