Giv en stor oplevelse for livet

Har du et barn, der har snakket om at prøve efterskolelivet af? Traditionen med at tage på efterskole er stor i Danmark, og i mange familier er det nærmest en selvfølge, at børnene skal afsted. For andre er det ikke noget, man gør så meget i, men måske der er en, der har udvist et ønske om at prøve det af. Det gode ved efterskoler er, at de findes i så mange forskellige former.

Idrætsefterskoler er noget af det, man hører mest om, og der er da også utallige, der har specialiseret sig inden for gymnastik, fodbold eller noget helt tredje. Men der findes også gymnasieforberedende og sproglige efterskoler – og så er der teater- og dramaefterskoler. Kreativiteten er noget af det, der er i fokus her, og tit kan de også kombineres med retninger inden for blandt andet musik. En drama efterskole er lige noget for en, der måske har en spirende skuespiller i maven.

Find det helt rette

Det er vigtigt at man er rundt og høre om forskellige efterskoler, før man træffer beslutningen. Hvert eneste år afholdes der dage, hvor man kan komme rundt og se, hvad de forskellige efterskoler har at tilbyde. Her kan I måske på forhånd have sørget for at spore jer ind på, hvilken slags efterskoler, I godt kunne tænke jer at kigge nærmere på, og så kan I tage forbi på besøg og se de forskellige muligheder.

Efterskoleophold er noget, mange har beskrevet som noget, man aldrig ville undvære, og som har været med til at forberede lidt på voksenlivet, hvor man er væk fra mor og far det meste af tiden. Det er med til at give nye venner – men man lærer også en masse om ting, man går op i og interesserer sig for, og det kan være med til at gøre glæden ved skole lidt større.