Hvis du har brug for et samlelån

Et samlelån kan være nødvendigt, hvis man har optaget flere små lån hos flere forskellige låneudbydere. Et samlelån samler alle ens små lån under et lån, så man kan betale af på dem alle samtidigt. Det kan være med til at skabe et større overblik over lånet og gøre tilbagebetalingen mere overskuelig. Normalt anbefales det ikke, at optage et nyt lån, for at kunne betale af på sine nuværende. Dog giver et samlelån nogle fordele, der gør, at det kan betale sig. 

Fordele ved et samlelån

Når man optager et Samlelån, samles de lån, man vælger under et lån. Det medfølger et større rådighedsbeløb, fordi de samlede omkostninger bliver sænket og den månedlige ydelse mindskes. Eftersom man kun skal betale af på ét lån frem for flere, hvilket gør, at man sparer penge på renter og gebyrer. På den måde sparer man også penge i sidste ende. Renten kan afhænge af flere ting. Ofte kan man få en lavere rente, hvis man er 25 år eller ældre, da det er vist, at lånere under 25 år har svært ved at tilbagebetale deres lån. Ifølge samme princip kan man også få en lavere rente, hvis man har en god økonomisk stilling som f.eks. hvis man har en længere videregående uddannelse. 

Forskellige typer lån

Der findes både lån med og uden sikkerhed. Et lån uden sikker betyder, at der ikke er et krav på, hvad pengene du låner skal bruges på. Det kan f.eks. være et kviklån, forbrugslån og privatlån. Dette er også mindre lån fra omkring 10.000 og op til 4-500.000 kr. 

Et lån med sikkerhed betyder, at ens bank kræver en sikkerhed i lånet, i form af sikkerhed i reelle genstande. Det kan f.eks. være et boliglån, hvor banken har sikkerhed i boligen, hvor dig og din familie bor. I nogle tilfælde, kan det også betyde, at man skal underskrive en forsikring, så banken er dækket ind, hvis man ikke er i stand til at tilbagebetale lånet. 

Sådan optager du lånet

Der findes mange forskellige slags tilbagebetaling strategier, man kan gøre brug af, når man skal betale af på en lån. Der findes blandt andet snebold strategien og lavine strategien. 

Snebold strategien betyder, at man betaler af på sine mindste gældsposter først. Det kan være lån man har optaget i forbindelse med oplevelser med ens partner eller familie eller andet. Ved lavine strategien betaler man derimod af på det lån med den højeste ÅOP først.