Sådan får du styr på både inkasso og økonomi i din virksomhed

Alle virksomheder, der lever af at sælge produkter eller services, vil på et eller andet tidspunkt opleve, at en eller flere betalinger fra en kunde udebliver.

Det kan være til stor frustration, da det betyder, at du som virksomhed skal bruge både tid og ressourcer på at inddrive de manglende penge.

Det kan kræve en stor indsats fra administrationen i din virksomhed, hvis du har mange ubetalte fakturaer, og de manglende penge kan betyde, at du som virksomhed kommer til at mangle likviditet til at forsætte produktion og investeringer.

Derfor er du naturligvis interesseret i at inddrive dine penge så hurtigt og effektivt som muligt, men hvordan er det nu lige, det er med regler omkring rykkerskrivelse, gebyrer og så videre?

Der er mange regler og mange ting, som der skal være styr på, når du begynder at inddrive gælden fra ubetalte fakturaer, og hvis du har mange af slagsen, er det på samme tid nemt at miste det økonomiske overblik.

Netop derfor kan din virksomhed drage fordel af at lade inkasso af ubetalte fakturaer klares af et professionelt inkassobureau.

Ved at vælge et professionelt inkassobureau kan du lægge det tunge arbejde i hænderne på nogle, der ved hvad de laver, og som har 100 % styr på alle regler i forbindelse med inddrivelse af gæld.

På den måde kan du frigøre ressourcer i din virksomhed og i stedet bruge din energi på det, du er god det, og som skaber vækst i din virksomhed.

Hvordan inddriver inkassobureauet din gæld?

Det er simpelt og nemt at få dine penge ved hjælp af et professionelt inkassobureau. Det eneste, du skal gøre, er nemlig bare at uploade dine ubetalte fakturaer i et system på nettet, hvorefter inkassoen vil gå i gang, uden du behøver at foretage dig mere.

Inddrivelsen af din gæld vil starte umiddelbart efter, at du har sendt dine ubetalte fakturaer, hvorefter du kan læne dig tilbage og vente på, at dine penge kommer ind på kontoen.

Og hvis du alligevel gerne vil følge med i, hvordan det går med at få hentet din penge, kan du altid holde dig opdateret i det online system, hvor du kan få et overblik over, hvad der sker i dine sager, samt hvor langt inkassobureauet er nået med at inddrive din gæld.

Når sagen er afsluttet, vil det skyldte beløb automatisk blive indbetalt på din konto. Det sker dog også, at det ikke er muligt at hente dine penge på traditionel vis gennem kontakt til skyldneren på telefon, mail, e-boks og brev.

I sådanne sager vil du blive kontaktet, og du vil blive bedt om at afgøre, hvad der skal ske i sagen. Du kan vælge at tage sagen videre i retten, men det er din egen beslutning i virksomheden at afgøre, hvad der skal ske.

Men det gode er, at du kun skal betale, når det lykkedes for inkassobureauet at inddrive din gæld – med mindre du aktivt vælger ydelser, som koster ekstra.