Sådan planlægger I jeres næste ferie uden besvær

Der er ingen tvivl om, at det altid er rigtig rart at holde ferie sammen som familie. Det er der, hvor I har tid til virkelig at være sammen. Der er ingen, der skal nå noget. Til gengæld kan det også nogle gange være svært at planlægge sådan en ferie, uden det bliver besværligt og uoverskueligt.

Dog kan I med nogle enkle tips sagtens komme igennem jeres planlægning enkelt og nemt.

Bliv enige om hvad I skal

I skal først og fremmest finde ud af, hvilken slags ferie I skal på. I kan tage på så mange forskellige slags ferier. Det er alt fra en sommerhustur i Danmark til en vandreferie i Asien. Det er svært at gøre en hel familie tilfreds, men hvis I sætter jer ned og snakker om, hvad I har lyst til, kan I blive enige om, hvad I gerne vil.

Det gør ikke noget, at I begynder at snakke om det i rigtig god tid. Det gør kun det hele mindre presset, når I nærmer jer jeres ferie.

Bestil jeres ferie i god tid

Når I skal planlægge hele jeres ferie, bliver det først uoverskueligt, hvis I kommer lidt for sent i gang og skal gøre alt på én gang lige pludselig. Lige så snart I har besluttet, hvilken slags ferie I vil holde, kan I lige så godt bestille den.

Det gør ikke noget, at det er lang tid i forvejen, for det er kun hyggeligt at gå og have noget at glæde sig til. I kan alle sammen glæde jer til, at I skal være sammen og slappe af.

Skriv en detaljeret pakkeliste

Når I nærmer jer jeres ferie, skal I til at pakke. Når I er en hel ferie, der skal afsted, er der mange ting, der skal pakkes. Det er svært at huske alt, når I står lige midt i det, så det er en god idé at skrive en detaljeret pakkeliste nogle dage før, I skal pakke.

Hvis I i fællesskab skriver en pakkeliste, så er I flere til at huske, hvad I skal have med. Når I så skal pakke ned, så har I en liste at følge. Hvis I krydser af på listen i takt med, at I pakker ned, så gør I det hele rigtig overskueligt for jer selv.

Hvis I har små børn i jeres familie, skal I f.eks. huske at pakke sådan noget som en bumbostol og en bæresele el.lign. Det er den slags ting, der er gode at have med, når I er på farten som børnefamilie.

Nyd tiden når I planlægger jeres ferie

Selvom det nogle gange kan være svært at få alle ender til at hænge sammen, så skal I huske at nyde at planlægge jeres ferie. Det er hyggeligt at have noget fælles at se frem til. Før I får set jer om, så er jeres ferie forbi. Derfor er det sjovest at nyde hele den proces, det er.