Fordele og ulemper ved at tage kørekort med automatgear

Når du tager kørekort, skal du vælge mellem et kørekort med automatgear og et kørekort med manuelt gearskifte. Her er der både fordele og ulemper ved begge løsninger. Hvis du vil vide, hvilket kørekort der er bedst for dig, skal du læse denne artikel. Vi gennemgår her de forskellige aspekter ved at have et kørekort med automatgear eller et kørekort med manuelt gearskifte.

Hvilken bil skal du køre i?

Når man kører bil, er det vigtigt, at man har styr på køretøjet. Derfor er det også vigtigt, at man har det kørekort – og dermed de færdigheder – der passer til den type bil, du kommer til at køre i. Det vil altså sige, at hvis du forventer at hovedsageligt at køre i biler med automatgear i fremtiden, så giver det mening at tage kørekort til automatgear. Og omvendt, hvis du kommer til at køre i biler med manuelt gearskifte, så giver det mening at tage kørekort til manuelt gearskifte.

Hvad lærer du med kørekort til automatgear vs. manuelt gear?

Det helt korte svar er, at du skal lære, hvad koblingspunktet er, hvis du tager kørekort til biler med manuelt gear. Det lærer du ikke, hvis du tager kørekort med automatgear, hvilket kan give udfordringer, hvis du på et tidspunkt får brug for at køre i en bil med manuelt gear. Til gengæld lærer du betydningen bag bogstaverne P, D, R og N og bliver super skrap til at køre med højre fod (den venstre fod er koblingsfoden, hvis du kører i en bil med manuelt gear, red.).

Tager du kørekort til manuelt gear, vil du også være i stand til at køre en bil med automatgear – men det kan også give nogle udfordringer. Som med alt andet kræver det tilvænning at skifte mellem kørsel med automatisk og manuelt gearskifte.