Guide: Sådan finder du nyt job lokalt

Virksomheder efterspørger arbejdskraft for tiden, og du har måske siddet uden for arbejdsmarkedet i en rum tid og er nu klar på at tage et job. Måske er du villig til at pendle og har egen bil eller nem adgang til offentlig transport? I så fald er du godt stillet, når det gælder at finde et job. Omvendt vil du måske i stedet foretrække at arbejde inden for kommunen? Her vil du lære at søge et job lokalt.

Skim jobsektionen i din lokalavis igennem

Online jobportaler står selvfølgelig altid til din rådighed, især hvis du leder efter et job, hvor det er meget specifikke faglige færdigheder, der efterspørges. Ofte vil du dog lige så godt kunne tjekke din lokalavis’ jobsektion for at se, hvilke stillinger står til rådighed nær dig lige nu. Lokalaviser finder du landet over, fx for hele Jammerbugt Kommune i Nordjylland, bl.a. for byerne Aabybro og Fjerritslev.

Tjek de lokale virksomheders hjemmesider

Jobopslag er ikke kun forbeholdt til (net)aviser og jobportaler. Tit vil lokale virksomheders egne sider på nettet have en jobsektion, hvor du kan se, hvis der er stillinger ledige, eller hvis virksomheden tager imod uopfordrede ansøgninger. Evt. er det også her, du finder info om, hvordan du skal sende en ansøgning. Af hensyn til krav til persondata-håndtering skal virksomheder have procedurer her.

Er du gået kold i jobsøgningen? Spørg vennerne

Hvis din aktive søgen ikke giver pote, må du falde tilbage på vennerne. Det kan virke lidt kedeligt at tigge vennerne om gode fifs til, hvor du kan søge job. Til gengæld er vennekredsen godt sat ind i, hvad der rører sig inden for deres brancher. Tit kan de give dig indblik i, om det ser ud til, der bliver behov for mere arbejdskraft hen på året, fx om der om sommeren skal bruges flere hænder et sted.