Vælg en god efterskole til dit barn

Som forældre vil man gøre alt for sine børns fremtid. Det kan eksempelvis være at sende dem afsted på et efterskoleophold. Sådan et ophold kan være med til at udvikle dit barn således, at det er bedre rustet til at vælge, hvad der skal ske bagefter. Skal dit barn på efterskole er det vigtigt, at I sammen vælger en god efterskole, der gør jer begge trygge.

Kig på efterskoler med interessante linjer

For at det skal blive et alletiders efterskoleophold for det unge menneske, bør I kigge på efterskoler, der tilbyder en linje, som fanger den unges interesse. I kan eventuelt kigge på Ladelund Efterskole i Jylland, der tilbyder hele fem linjer: Idræt, ridning, udeliv, udtryk og værksted. Hver linje indeholder et hav af underemner, så der er mulighed for at prøve en masse.

Hvor skal efterskolen være placeret?

Det er også vigtigt, at I som familie finder ud af, om efterskolen skal ligge tæt på jeres bopæl eller langt væk. Nogle unge mennesker har det bedst med at være tæt på hjemmet, mens andre ikke har noget imod at pendle frem og tilbage, når det er weekend eller ferietid. Her er det en god idé, at det er det unge mennesker, der helt selv afgør, hvad der er bedst.

Tag beslutningen efter flere efterskolebesøg

Den helt store beslutning i forhold til valg af efterskole bør først tages efter, at I har været på besøg på flere efterskoler. At besøge de forskellige efterskoler er en god måde at opleve atmosfæren og forskellene på skolerne. Vælg eksempelvis tre efterskoler ud og besøg dem for at finde ud af, om den unge føler sig godt tilpas på en eller flere af dem.