3 sunde alternativer til sodavand

De fleste familier kender det. Det er fredag aften og der skal hygges med snacks, slik og sodavand. Sodavand er dog en stor synder, når det kommer til hvad det gør ved kroppen og især tænderne. Børn er ekstra udsatte, da deres tænder er forholdsvis nye og skal holde resten af livet, medmindre der er tale om mælketænder. Derfor bør man helt undgå sodavand, når det drejer sig om børn. I denne artikel giver vi dig derfor 3 lækre og sunde alternativer, når det kommer til fredagshyggen.

Frugtsmoothies

Frugtsmoothies er super lækre og utroligt lette at lave. Det kræver bare at man har en blender. Det smarte er, at man helt selv kan bestemme hvilke frugter der skal i smoothien og man kan dermed få den lige som man vil. Dette er en fordel i forhold til børnene, som ofte er kræsne og kun vil have bestemte frugter. Lad dem selv bestemme og lad dem være med til at lave smoothien, så bliver det med garanti en succes.

Frugtsaft

En stor del af de tilgængelige frugtsafter mærker på markedet, er desværre fyldt med sukker og udgør derfor ikke et sundt alternativ til sodavand. Heldigvis findes der dog stadig sunde alternativer, som f.eks. aronia saft eller andre former for frugtsaft, der er produceret økologisk og er uden tilsætningsstoffer.
De kan være svære at finde i butikkerne, men er aldrig længere end en Google søgning væk. Du søger blot på ”aronia saft forhandler” og vælger du blot fra listen.

Hjemmelavet frugtvand

Et andet alternativ kan være hjemmelavet frugtvand. Frugtvand er i sin enkelthed, almindelige vand, som så er tilsat nogle forskellige frugter, som få lov at ligge og trække i vandet. Dette tilføjer smag til det ellers kedelige vand, som man er vant til at drikke fra hanen. Dette kan også være en god mulighed for at få ungerne med i processen og dermed gøre det til en sjov aktivitet for hele familien.