Lækre frokostopskrifter: Få fornyet inspiration

Savner du ny inspiration til let og lækker frokost til dig og din familie?

Der er mange tandhjul, der skal falde i hak for, at familielivet kører let og problemfrit. Der er skole, arbejde, fritidsinteresser, venner, familie og sidst – men ikke mindst – madlavning. Især madlavning kan skabe udfordringer, da der skal laves tre måltider om dagen til alle familiens medlemmer.

Langt de fleste børn, og også mange voksne, skal have madpakke med i skole og på arbejde. Det kan dog nogle gange være svært at finde på hvad man skal lave til madpakkerne.

Det er vigtigt med et godt måltid til frokost

Mad giver os energi, og uden energi kan vi ikke koncentrere os. Derfor er det vigtigt, at vi midt på dagen har noget mad vi kan spise, så vi fortsat kan følge med i skolen eller præstere på arbejdet. Det er dog ikke al mad, der er lige optimal at spise, hvis du ønsker langvarig og holdbar energi gennem dagen.

Meget sukkerholdig mad som hvidt brød, slik, kage, myslibarer og lignende giver nemlig ikke langvarig energi. Du få ganske rigtigt massevis af energi umiddelbart efter du har spist det, men hurtigt efter vil dit energiniveau falde igen. Derfor er den en god idé at spise sundt og variere – og gerne inkorporere grønsager og fuldkorn i dit frokostmåltid.

Rester er ideelle til en lækker frokost

En god måde at komme omkring frokosten på, er ved at tage rester med på madpakke. Når du alligevel bruger tid på at planlægge og lave aftensmåltidet, kan du lige så godt lave en større portion. På den måde har du nok mad til madpakkerne, uden du skal bruge synderligt meget ekstra tid på at lave maden. Om du laver 4 portioner eller 8 portioner resulterer nemlig i stort sted samme arbejdsmængde set på tid.

Prøv nye og lækre frokostopskrifter

Mangler du inspiration til dine madpakker, kan du også gå på opdagelse i Fuldkornspartnerskabets mange lækre og lette frokostopskrifter. Alle deres opskrifter er med fuldkorn og masser af grønsager – og de egner sig godt til madpakker for både børn og voksne.