Hvad skal familiehunden have at spise?

hundefodder

Det kan være meget svært at finde ud af hvilket foder, man skal købe til sin hund. Der findes uendelig meget forskelligt, og man vil bare gerne have det bedste til sin hund. Da din hund ikke kan fortælle dig, hvad den synes må du selv i gang med at undersøge sagen.

Kig på indholdet af kød

Du skal se tørfoderet som det primære foder. Det er her din hund skal have det, den har brug for af mineraler og vitaminer. Da hunde har brug for deres egen særlige blanding af næringsstoffer, kan du ikke tage ud fra, hvad du selv har behov for. Derfor er det vigtigt, at du fodrer med et godt hundefoder. Et godt hundefoder vil ofte være et foder med meget kød, da det er hundens primære naturlige næringskilde. Så kig på fordelingen af kød og kornprodukter i foderet. Det kød, du skal kigge efter, er det rigtige kød. Det vil sige, ikke det som betegnes animalske biprodukter. Den betegnelse gemmer nemlig over alskens ting lige fra knuste fjer til benmel. Altså noget fra dyr men ikke kød og derfor heller ikke med det samme høje indhold af proteiner, som når der er tale om rent kød.

Undgå kornet mest muligt

Helt optimalt er det, hvis foderet du køber til din hund er kornfrit. Det gælder i hvert fald, hvis det drejer sig om en hund, der er helt rask og sund og uden maveproblemer. Kornet i hundemaden er nemlig bare fyld, som bliver puttet i, fordi det ikke koster så meget, som hverken kød eller grøntsager. Det skader ikke hunden, men kommer bare ud med hundens afføring, uden at hunden har haft glæde af det. Det er udelukkende, hvis en hund har problemer med fordøjelsen, at kornet er godt. Kornet har nogle egenskaber, der i de tilfælde hjælper i hundens tarmfunktion. Når du ser på foderposens indholdsfortegnelse står den ingrediens, der er mest af først. Så du kan hurtigt se, om det er kød i en eller anden form, der er mest af i foderet.

Vælg det bedst til din hvalp

Når du køber hundefoder skal du også tænke på din hunds alder. En hvalp har brug for mere energi end en udvokset hund. Sammensætningen af foderet varierer derfor alt efter, hvor gammel din hund er. Men hvis du ikke har en økonomi, der tillader det bedste foder hele din hunds liv, så prioriter det, når den er hvalp. Det er når hunden vokser foderet har størst betydning.