Dette har du brug for, for at gøre tiden efter fødslen så nem som muligt

Selvom det at blive forældre er et mirakel i sig selv, kan det altså godt være en meget stressende proces, og især i tiden efter fødslen bliver jeres tålmodighed og ansvar sat på prøve. Det gælder om at have alt det rette udstyr for at være forberedt på dette, da tiden efter fødslen ellers godt kan blive meget mere udfordrende, end hvad der egentlig er nødvendigt.

Seng til barnet

Når barnet er født, og I er kommet hjem, skal barnet selvfølgelig have en seng at sove i. Ofte vil man starte ud med en bedside crib, hvor barnets seng er sat fast på jeres seng, og så vil man typisk have en lille juniorseng stående inde på børneværelset, når barnet skal til at sove alene. Fordi søvnen er så vigtig for et barn og dets vækst, er det vigtigt, at barnet har en ordentlig seng at sove i.

Ammepude

Når du som nybagt moder skal amme i flere timer om dagen, kan det hurtigt blive meget hårdt for din ryg. Med en ammepude bliver amningen meget mere behagelig, og du kommer til at sidde bedre med en bedre positur, end du ville gøre uden en ammepude.

Nok tøj

En babys tøj bliver hurtigt beskidt, det må du hurtigt erkende. Derfor gælder det om at have rigeligt med tøj til babyen, så der kan skiftes, når der spildes, når der gylpes, osv.

Startpakke

Nogle steder er det hele blevet gjort så nemt for dig, at du kan få en baby-starterpakke med det mest nødvendige udstyr til livet med en nyfødt. De kan bl.a. indeholde nogle af de ovennævnte ting, men kan også indeholde andet udstyr, der kommer til at gøre jeres hverdag nemmere – en sådan starterpakke kan bl.a. findes på Emmibaby.dk