Savner du mere overskud til at være en god forælder?

Føler du nogensinde, at du ikke har overskud til at være en god forælder? Det kan skyldes, at du har for meget at se til. Når du har børn, så skal der være tid til både arbejde, skole, fritidsaktiviteter, madlavning, lektielæsning, samvær m.m.

Hvis ikke du husker at prioritere tid til dig selv deriblandt, så bliver det svært at overskue det hele. Du er nødt til at passe på dig selv, hvis du skal kunne være en god forælder for dine børn.

Men hvordan gør du det?

Forkæl din hud hver dag med lækre produkter

Når du skal lære at prioritere dig selv, handler det i bund og grund om at gøre nogle ting, som du udelukkende gør for dig. Du skal lære at gøre nogle flere ting, som får dig til at føle dig godt tilpas. Det kan du gøre på rigtig mange forskellige måder.

Du kan f.eks. begynde at forkæle din hud med nogle lækre produkter hver dag. Når du plejer din hud hver dag, får du en følelse af, at du gør noget godt for dig selv.

Når du skal prioritere tid til dig selv, behøver det ikke at betyde, at du skal sætte en hel masse tid af til at gøre en masse vildt. Det er de små detaljer og vaner i din hverdag, der gør den store forskel. At bruge ti minutter hver morgen og aften på at pleje din hud med lækre hudplejeprodukter, kræver ikke ret meget af dig, men er alligevel med til at gøre en forskel.

Lær at sige nej til aftaler

Hvis du savner overskud, kan det sagtens skyldes, at du giver dig selv for mange ting at se til. Hvis du hele tiden render rundt med en fyldt kalender, får du aldrig lov til at slappe af og lade op. Det kan godt være svært at takke nej til aftaler, men det skal du lære at gøre, hvis du har tendens til at fylde din kalender for meget op.

Hvis du kan mærke indeni, at du har lyst til at sige nej, så skal du gøre det. Det er bedre at sige nej end at tage med til noget, som du ikke kan overskue.

Hold fri når du holder fri

Når du en gang imellem har en fridag, skal du huske rent faktisk at holde fri. Det går ikke, at du bruger din tid på at besvare arbejdsrelaterede mails, opkald m.m. På den måde holder du nemlig ikke fuldstændig fri.

Desuden skal du nogle gange arrangere nogle dage, hvor du hverken skal arbejde eller ordne praktiske ting i dit hjem. Det er sundt bare at bruge din tid på at lave ting, der får dig helt ned i gear. Du skal lave noget, som du rigtig godt kan lide at lave. Om det så er at gå en tur, se en film, bage boller, sidde og strikke, lægge en ansigtsmaske eller noget helt sjette.